
כתיבה רפלקטיבית
היבט ערכי-חברתי:
א. בחרתי בנושא זה לעבודה כיוון שחשבתי על כמה רעיונות שעניינו אותי, ומה שהכי עניין אותי מכל הנושאים האחרים זה הנושא הזה ורציתי לדעת כל מיני דברים על הנושא(המנהגים, מתי הוא חל ולמה וכו') ובעקבות כך עשיתי את נושא זה ולא נושא אחר.
ב. נושא העבודה והמסקנות העולות ממנה מתחברים לחיים שלי כיוון שהמוסלמים החיים סיבבנו חוגגים את חג זה ואני חושב שאנו בעקות כך שאנו חיים ליד אנשים אשר חוגגים את חג זה, אנו צריכים להבין יותר על חג ולמה המוסלמים מתנהגים בחג זה מה כל כך לחשוב בו.
ג. התרחש בי שינוי בעקבות המידע שחיפשתי ומצאתי על חג הקורבן.
התמצאתי יותר באינטרנט על חיפוש מידע הבנתי איך לחפש מידע יותר אמין ובעקבות כך יכולתי להשתמש במקורות המידע לאחר שבדקתי את אמינותם.
ד. הייתי מציע לקיים יום אשר מוסלמים ויהודים יפגשו ויספרו כל אחד על החגים וכך מוסלמים יוכלו לספר ליהודים על חג הקורבן וכך הייתי מעביר את נושא זה.
ה. בתור נער יהודי מבית מסורתי שמגיע עם גישה שהיהדות העל האסלאם שכותב על חג מוסלמי דתי הפתיע אותי לגלות שיש מנהגים שהיהודים עושים שגם המוסלמים נוהגים לעשות.
היבט אישי-בינאישי:
א. הקשיים בכתיבת העבודה היו המחקר כיוון שיש אתרים שלפעמים מצאתי והתוכן בהם היה שונה מאתרים אחרים ואז הייתי צריך להבחין שאתר זה פחות אמין וזה היה הקושי העיקרי בעבודה.
ב. למדתי על עצמי מהעבודה זו שאני בדרך כלל לא מחפש יותר לעומק דברים ועבודה זו לימדה אותי שבעקבות ערך מסוים אם אני באמת רוצה לדעת אני צריך להיכנס ממש עמוק כדי למצוא פרטים ממש מדויקים.
ג. בידע זה אני אוכל להשתמש בעבודות מחקר אחרות שאני אצטרך לחקור על נושא מסוים ממש לעומק אני אדע איך לעשות זאת יותר טוב.
ד. אני חושב שהבאתי את כישורי בעבודה בכך שחיפשתי באתרים וידעתי לזהות את אמינותם על ידי כמה אתרים אחרים כיוון שבדקתי כמה אתרים וראיתי איזה אתרים אמינים ואיזה לא לפי התוכן שהוצג באתרים אלו.
ה. המושגים והתכנים שלמדתי בתהליך כתיבת העבודה הם:הקרבת קורבן,עיד אל אדח'א(חג הקורבן),ד'ו אל חאג'(החודש האחרון הלוח השנה המוסלמי), יום ערפה(היום שלפני החג-יום הצום), סורה(פרק בקוראן) וכו'.
ו. ישנם חומרים שלא הוספתי לעבודה כיוון שזה מידע לא רלוונטי.
בנוסף, בחנתי את המידע באתר לפי מהימנות האתר ,לדוגמא, http://www.dukium.org/%D7%91%D7%A8%D7%9B%D7%95w%D7%AA-%D7%9C%D7%A2%D7%99%D7%93-%D7%90%D7%9C- - באתר זה יש הרבה חומרים שאינם קשורים לחג הקורבן.
ז. כן,כתוצאה מהערות המורה המנחה הייתי צריך לבצע שינויים במבוא ובסיכום כיוון שבהתחלה לא כל כך הבנתי מה צריך לרשום שם ובעקבות הערות אלו ידעתי מה אני צריך לשפר ומה להוסיף בעבודתי.
נעזרתי גם בתלמידים אחרים שהיו לקראת סיום העבודה בתחומים שבהם התקשתי והתלמידים האחרים סיימו(למשל:סיוון מסיקה והילה חזן).
תהליך לימודי:
א. החלטתי להשתמש במקורות מידע שבחרתי כיוון שהשוואתי בין המידע באתרים השונים וראיתי איזה מידע מופיע בכמה שיותר אתרים ובכך הבנתי את אמינות האתרים.
ב. קבעתי אם מקורת המידע שבחרתי מהימנים בכך שהשוואתי בין מידע באתרים שונים וראיתי איזה מידע כתוב בכמה שיותר אתרים ואז הבנתי איזה מידע הוא אמין ואילו אתרים הם מהימנים.
ג. כשהיו מקורות כשהיה קשה להחליט אם הם מהימנים או לא אז ראיתי את הסיומת של אתר זה ולפי כך החלטתי אם הוא אמין או לא.
ד. העבודה הוסיפה לי ידע בנושא חג הקורבן כיוון שלפני העבודה לא ידעתי כל כך הרבה מידע על חג זה והם הם מנסים להעביר ולמדתי זאת תוך כדי העבודה.
ה.האסטרטגיות שפיתחתי במהלך העבודה הם כיצד לחשוב יותר לעמוק על הנושא כדי שמה שאני אכתוב יהיה אמין ומעמיק יותר על הנושא.
ו. כתיבת העבודה הוסיפה לי ידע תיאורטי כיוון שבמהלך העבודה נכנס לי הרבה מידע על חג זה ומה הוא מסמל ומה שעניין אותי הכי הרבה היה מנהגי החג ומה הם מסמלים.
היבט עתידי:
-
אני חושב שהטיפים שיכולים לעזור לביצוע עבודה מסוג זה היא מה אני רוצה לדעת על הנושא שבחרתי לעבודה זו ובכך לפתור לעצמי את כל השאלות במהלך העבודה.
-
כן,אני חושב שהבנתי הרבה על נושא זה ומכך אני יכול להגיד שיש מצב שכדאי לי להמשיך אותו גם לפרויקט כי בעקבות עבודה זו הבנתי הרבה מידע שלא ידעתי לפני העבודה.
-
למדתי בכתיבת עבודה זו שצריך לחפש כמה אתרי מידע כדי להגיע למידע אמין שיוכל לעזור לעבודתך להיות יותר יסודית.